• Vaša košarica je prazna.
    Skupaj:
    0,00 €
  • Vaša
    košarica
    (0)

Dobrodošli v svetu olj

Olja imajo že od nekdaj pomembno mesto tako v kulinariki in kozmetiki kot tudi v zdravilstvu. Maščobam smo predolgo delali krivico, saj so bile še nedolgo tega vzrok za številne bolezni, kot tudi debelost...

Več

110 let zgodovine in tradicije

Tovarna olja Gea iz Slovenske Bistrice, majhnega mesta v osrčju Štajerske, proizvaja bučno olje po tradicionalnem postopku iz praženih in stisnjenih bučnih semen že od leta 1904.

Več

Čudežne lastnosti bučnega olja

Ena najbolje varovanih skrivnosti za zdravlje se skriva v bučah. Natačneje v olju iz bučnih semen, ki lahko pomaga zniževati krvni tlak in nivo škodljivega LDL holesterola, hkrati pa dviguje raven koristnega HDL holesterola.

Več

Nenasičene maščobne kisline

"Žena mi spečeš tiste piškote, ki so mi tako všeč? Ja, tisti na margarini." So vam takšne želje kaj znane? Resnično upam, da ne. Priprava hrane na margarini, mora biti v tej dobi, ko smo vsi tako zelo ozaveščeni, mimo.

Več

Zakladnica zdravja in dobrega okusa

Bučno olje je bilo med poznavalci že od nekdaj priljubljeno, za mnoge pa je danes še vedno neodkrita zakladnica zdravja in dobega okusa.

Več

Še vedno ga premalo cenimo

Uporaba oljčnega olja v kuhinji.

Današnje kulinarike si ne znamo več predstavljati brez oljšnega olja. Uporablja se na vse načine, v surovi obliki na solatah, ribah in prilogah ter pri kuhanju tako preprostih vsakdanjih jedi kot vrhunske kulinarike.

Več

Črna kumina - bogat vir zdravja

Črna kumina »Nigella sativa« je izjemno cenjeno zelišče in že tisočletja velja za eno najbolj zdravilnih rastlin na svetu. Kot začimbo so jo uporabljali že v starem Egiptu, najstarejši zapisi o njej pa izvirajo iz Biblije (Stare zaveze).
Prerok Mohamed naj bi dejal, da črna kumina ščiti pred vsemi boleznimi, razen smrtjo. Arabci jo zato imenujejo "Habbatul barakah", semena blagoslova.

Več

Kokos - drevo življenja

Kokosovo olje se uporablja v tropskih državah že več kot tisoč let. Pridobljeno je iz jedra mesa zrelegakokosa, ki raste nakokosovi palmi(Cocos nucifera). Kokosova palma je zelo visoko cenjena. Opisujejo jo kot drevo življenja in je najpomembnejšakulturna rastlinav tropskem pasu, saj daje zavetje in hrano tako ljudem kot živalim.

Več

Zakladnica receptov

Zakladnica receptov
Izbira pravega olja je za vrhunski okus obroka zelo pomembna. Pri Gei vam nudimo širok nabor olj, s katerimi lahko vaše kuhinjsko ustvarjanje spremenite v čudovito dogodivščino...


Nasveti in zanimivosti

Kontrola proizvodnega procesa
Celotni proizvodni proces GEA delikatesnih proizvodov kontroliramo v lastnem mikrobiološkem in kemijskem laboratoriju, prav tako pa se kakovost in zdravstvena ustreznost proizvodov redno preverja v akreditiranih laboratorijih.

Članki

Zakladnica zdravja in dobrega okusa
Bučno olje je bilo med poznavalci že od nekdaj priljubljeno, za mnoge pa je danes še vedno neodkrita zakladnica zdravja in dobega okusa...
© Oljagea.si, 2014
Izdelava: MMstudio