• Vaša košarica je prazna.
    Skupaj:
    0,00 €
  • Vaša
    košarica
    (0)

Smoothie iz brusnic in zelenega čaja z oljem Inca Inchi

Sestavine:
  • polovica skodelice zamrznjenih brusnic
  • polovica skodelice zamrznjenih gozdnih sadežev
  • ena banana
  • pol skodelice zelenega čaja
  • 1 dl sojinega mleka z okusom vanilje
  • žlica medu
  • žlička GEA hladno stiskanega olja Inca Inchi
Priprava:

Banano olupimo in narežemo na kolobarje. Vse sestavine stresemo v multipraktik in jih dobro zmešamo.

Dober tek!



Nadevane sardele v pečici po sicilijansko

Sestavine:
  • 12 očiščenih sardel (brez glav)
  • 15 g svežih drobtin
  • 40 g drobnih rozin
  • 40 g pinjol
  • lupina in sok ene bio pomaranče
  • 20 g peteršilja
  • 3 žlice GEA ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol in poper
  • krhlji limone, paradižnikova solata in
  • domači kruh za postrežbo

Priprava:

Drobtine v ponvici rahlo popražimo in prihranimo. Posebej popražimo tudi pinjole. Peteršilj drobno nasekljamo. Pomarančo operemo, tanko naribamo lupino    (samo zunanji, oranžni del) in iztisnemo sok. Pečico segrejemo na 200 °C.

V posodi zmešamo drobtine, rozine, pinjole, peteršilj, pomarančno lupino in sok. Pekač premažemo z žlico oljčnega olja in vanj položimo očiščene sardele. V trebušne votline z žlico nadevamo pripravljen nadev (nič hudega, če nekaj nadeva pristane v pekaču). Sardele poškropimo s preostalim oljčnim oljem, solimo, po želji popramo in pečemo 10 do 12 minut.

Pečene sardele lahko ponudimo s krhlji limone, osvežilno paradižnikovo solato in sveže pečenim kruhom.

Dober tek.



Kuhana govedina v solati

Sestavine:

  • 450 g kuhane govedineGovedina v solati
  • ena rdeča čebula
  • 2 jajci

Solatni preliv:


Priprava:

1. Goveje meso, ki smo ga na nizki temperaturi kuhali z jušno zelenjavo približno 4 ure, natrgamo na majhne rezine. Jajci položimo v kozico s hladno vodo, zavremo, odstavimo in pustimo stati 8 minut. Čebulo olupimo, narežemo na tanke rezine, prelijemo z žlico kisa in mariniramo vsaj 15 minut. Ohlajeni jajci olupimo in zrežemo na krhlje.

2. V skodelici zmešamo preostali kis in gorčico, nato med mešanjem postopoma prilijemo bučno olje. Preliv začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Kuhano govedino zmešamo s čebulo, jo položimo na krožnik, obložimo z jajci in prelijemo s prelivom. Jed okrasimo z vodno krešo in ponudimo.

Dober tek.

Čokoladna sladica z ekstra deviško sredico

Sestavine:
oljčna sredica
  •     0,5 dl vode
  •     80 g temne čokolade
  •     2 rumenjaka
  •     30 g GEA ekstra deviškega oljčnega olja Avantgarde
  •     10 g kakavovega masla
  •     malo popra
  •     lupina polovice limone

testo

  •     100 g temne čokolade
  •     30 g masla
  •     žlica moke
  •     50 g sladkorja
  •     ščepec macisa (posušeni cvetovi muškatnega oreška)
  •     2 jajci
  •     4 modelčki premera 4 cm
  •     maslo in moka za modelčke

Priprava:
Za oljčno sredico nasekljamo čokolado in jo stopimo. Mešamo, da dobimo homogeno maso. Nekoliko jo ohladimo in nato vanjo umešamo rumenjaka in razpuščeno kakavovo maslo. Stepamo in v curku dolivamo oljčno olje. V maso nato vmešamo naribano limonino lupino in ščepec popra.

Maso postavimo v hladilnik za približno 10 minut in jo nato ponovno stepamo eno minuto, da dobimo penasto kremo. Kremo ponovno postavimo v hladilnik, in ko se strdi, iz nje oblikujemo kroglice premera 2,5 cm. Zložimo jih na pladenj in postavimo v zamrzovalnik.

Čokolado za testo sesekljamo in jo skupaj z maslom raztopimo v vodni kopeli. Postopoma dodajamo moko, sladkor in macis. Vmešamo jajci in stepamo toliko časa, da dobimo homogeno maso.

Modelčke namažemo z maslom in pomokamo. Do tretjine jih napolnimo s čokoladno maso, na sredino damo zmrznjene čokoladne kroglice in jih pokrijemo s čokoladno maso do 3 milimetre pod robom. Pečemo jih v segreti pečici pri 190 °C 10 minut oziroma toliko časa, da se na površini naredi tanka skorjica. Sladico serviramo toplo, lahko s kepico sladoleda ali sorbeta.

Dober tek.

Hitri pirin kruh

Sestavine: 
  •     500 g polnozrnate pirine mokepirin kruh
  •     5 dl mineralne vodežlička soli
  •     10 g pecilnega praška iz vinskega kamna
  •     2 žlici GEA hladno stiskanega sončničnega olja
  •     50–100 g semen (bučna, sezamova, sončnična, laneno seme …)

Priprava:
Pečico segrejemo na 190 °C. Podolgovat model obložimo s papirjem za peko. V primerno veliki skledi z mešalnikom ali s stepalko zmešamo vse sestavine v gosto tekoče testo. Vlijemo ga v pekač in pečemo 50 minut.

Nasvet:
Testo lahko vlijete v model za mafine ali druge manjše oblike in spečete manjše kruhke. V tem primeru jih pecite 25 minut.

Dober tek.

Zakladnica receptov

Izbira pravega olja je za vrhunski okus obroka zelo pomembna. Pri Gei vam nudimo širok nabor olj, s katerimi lahko vaše kuhinjsko ustvarjanje spremenite v čudovito dogodivščino. V zakladnici receptov lahko najdete številne recepte za pripravo različnih jedi, kjer vam svetujemo kako naša olja kar najbolje uporabiti in si tako pripraviti okusen obrok po vaši meri. Ob vsem tem pa ne pozabite na nepogrešljivo sestavino – ščepec ljubezni.

Ostali recepti

© Oljagea.si, 2014
Izdelava: MMstudio